Hoppa till sidans innehåll

Hur börjar jag med karting?


För att få köra karting krävs kartinglicens och att man fyllt 6 år eller fyller 6 under året man börjar, medlemskap i en SBF registrerad motorklubb och att man betalt träningsavgift.
Kristiantad Karting har även tid på banan utöver organiserade träningar dom flesta Söndagar 10:00-12:00 för förare som ännu inte tagit sin licens, denna tid är i första hand för barn och ungdomar. Här får ni köra 3 gånger helt kostnadsfritt med egen kart, efter 3 tillfälle behöver ni bli medlemmar i klubben för att fortsätta nyttja denna tiden.
Kostnad för medlemskap är 300:- för enskild förare och 500:- för familj.

En gång per månad under säsongen April till Oktober kommer klubben även ha prova på med klubbens Cadetti och Junior hyrkart för nya förare utan egen kart. Exakta datum för detta finns i Kalendern utmärkt med "Kids Club & Prova på".
Detta får man prova på vid ett tillfälle utan kostnad. 
Hyrkarten kommer från säsongen 2021 få 2 helt nya Junior kartar och utöver en Söndag i månaden kommer dessa att finnas till uthyrning på hyrkartens öppettider, kostnad för dessa detsamma som senior hyrkartarna.

Vi har även som målsättning att varje sommar erbjuda gokartskola för både nybörjare och mer erfarna förare. Förutsättning vid dessa tillfälle och Kids Club som inte är märkt med "Prova på" är egen kart.

Licensen tar man genom att gå licenskurs i klubbens regi. Licensen kostar 520 kr för junior och 390 kr för Junior Debutant som man betalar till SBF ( Svenska bilsportsförbundet) via LOTS.
När man har licens får man sedan även köra vid klubbens schemalagda träningar, träningsavgiften är 1500 kr för förare 1 i familjen och sedan 100 kr per ytterligare förare per år.

Under "klasser" här på sidan finns information om dom olika klasserna man kan börja köra och vad man börjar med beror framförallt på vilken ålder man har.

Är man intresserad av att börja med Karting så är det bästa att besöka någon av klubbens schemalagda träningar för att se vad det handlar om och få mer information. Passa då även på att rådfråga någon redan aktiv innan man köper sin första kart!


Uppdaterad: 04 FEB 2021 10:03 Skribent: Peter Hägg
Epost: Adressen Gömd

Kristianstad_logo_rgb

upplev_logo_turcos_hogupplöst

 

connys

KGT

Palm

 

SosAb

Peab_färg_brev

 

kristianstadsbladet

logougglftp

 

starka

stureperssonsmåleri

waypoint.newwaveprofile.com

ytec

alarmtjänst

telarco

erikssonsåkeri

Här finns plats för fler sponsorer till vår klubb!

Kontakta oss på This is a mailto link

för mer information.

Postadress:
Kristianstads KK - Bilsport
Kristianstad Karting Klubb, Förrådsvägen 10
29163 Kristianstad

Besöksadress:
Åsum Ring, Förrådsvägen 10
29163 Kristianstad

Kontakt:
Tel: +46447877138
E-post: info@kristianstadkar...

Se all info